lauantai 16. helmikuuta 2013

Mistä se ajatus sitten lähti?


Vuosijuhlien järjestämisessä on alkanut loppuspurtti. Ilmoittautumisen avaaminen on aivan nurkan takana ja ainakin yhteydenottojen perusteella sitä ja samalla juhlia odotetaan kovasti. Vaikka juhlat ovat vasta edessä, valtaa mielen jo hieman nostalgia siitä, kuinka juhlien suunnitteleminen alkoi.

Monessa ainejärjestössä vuosijuhlat ovat jokavuotinen perinne ja niiden järjestäminen sujuu rutiininomaisin ottein. Patinassa täytyy kuitenkin katsoa vähän kauemmaksi historiaan, että vastaan tulevat niin sanotut perinteiset vuosijuhlat. Ajatus tällaisten järjestämisestä Patinan puolivuotissataisen  taipaleen juhlistamiseksi on ollut ilmassa jo vuodesta 2008 eli 45-vuotisjuhlista asti.


45-vuotisjuhlia juhlittiin vuonna 2008 Yo-talolla ja juhlia järjestettiin hieman suuremmalla porukalla. Jotain sen illan skumpassa taisi olla, sillä kuvasta voi bongata niin Patinan historiateoksen kirjoittajan kun myös suuren joukon vuosijuhla- ja historiateosryhmäläisiä

 
Ajatus sai konkretiaa alleen, kun viime keväänä perustettiin vuosijuhlatoimikunta. Vaikka toimikunnasta löytyi paljon osaamista, kukaan ei kuitenkaan ollut järjestänyt vuosijuhlia. Monta pyörää ehkä keksittiin uudelleen, mutta onneksi ryhmän yhteishenki on ollut mutkaton. Oman värinsä  toimintaan on tuonut se, että monilla on vahva näkemys siitä, minkälaiset juhlallisuudet olisivat 50-vuotiaalle Patinalle sopivimmat. Vaikka joskus täysin vastakkaiset mieltymykset ovat askarruttaneet toimikuntalaisia, todistaa se samalla, että Patina on (edelleen) hyvin merkittävä monelle.

Omana toiveenani on, että Patina saisi nähdä vielä monet vuosijuhlat näiden jälkeen, ja että jokainen patinasukupolvi kehittäisi perinnettä ennen kaikkea omannäköisekseen. Vuosijuhlien tai Patinan tulevaisuutta on kuitenkin vaikea ennustaa, sillä jo muutama vuosi sitten puheenjohtajana jouduin tekemään varovaisia hypoteeseja Patinan lakkauttamisesta tai yhdistämisestä toiseen ainejärjestöön. Suomen korkeakoulutus on jatkuvassa liikkeessä, ja ainejärjestöt voivat joskus jäädä sen jalkoihin. Sen enempää foliohattua päähän asettelematta, Patinaa tulee juhlia tyylikkyydellä ja riemulla tänä keväänä.



Haluan kiittää jo tässä vaiheessa toimikunnan tyyppejä, jotka ovat aika mahtavia ja tehneet oman osuuteni helpoksi. Kiitos!


Kiitokset myös kaikille historiateosta tukeneille ja ennakkotilaajille. Kirjan ennakkomyynti sponsorihintaan on nyt päättynyt, mutta teoksen voi edelleen ostaa ennakkoon 25€:n hintaan.  



Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti